Aapje ziet sterretjes

We kennen Sinterklaas, Kerstman en Kruit. Wie mag er verdwijnen?

Aapje
O, u vraagt zich nog af wie die Kruit is? Dat was de uitvinder van het buskruit en dat zit in vuurwerk. Alle verstandige mensen hebben hun oordeel gegeven dat vuurwerk moet verdwijnen omdat een te grote groep er niet verstandig mee omgaat en de kruitlading steeds zwaarder wordt. Het rapport van de Onderzoeksraad voor de veiligheid was zeer duidelijk.
Dus wie mag verdwijnen? Mr.Kruit.  en zijn buskruit.  In zijn plaats komt Mr. Oliebol, want je bent wel oliebol-dom als je doorgaat je ogen, oren en handen op het spel te zetten met vuurwerk. Oliebollen hebben het voordeel dat ze nu al te koop zijn. Dus voor de Sint en de Kerstman en als je die oliebollen nu al begint te eten, ben je op oudejaarsavond te misselijk om naar buiten te gaan om vuurwerk af te steken.
Aapje doet een beroep op de middenstand c.q. handelaren om Raarmeer als eerste gemeente vuurwerk vrij te maken. Dat is pas city marketing!
Wie wil er nu direct of indirect verantwoordelijk zijn voor al die schade die wordt veroorzaakt door die handel? Kom op Raad van Raarmeer: benut jullie laatste besluitvormende zitting voor aanpassing van de Plaatselijk Verordening.
Alleen sterretjes mogen nog wel, al lopend kan je dan steeds contact maken met buurtgenoten om je volgende sterretje aan te steken. Je kunt gelijktijdig iedereen een gelukkig Nieuwjaar wensen.
In de aanloop naar de verkiezingen kan een politieke partij nu al goodwill kweken door de sterretjes gratis aan te bieden.  Jammer dat Aapje niet in aanmerking kan komen voor een subsidiebedrag uit de pot “Initiatieven uit de samenleving” voor gratis sterretjes.
Aapje vraagt het ook voor alle huisdieren: stop met het geknal.
Aapje