Aar Rijn en Gouwe dierenshow

Nieuwkoop – Op de locatie van St de Zevensprong aan de Noordenseweg is vrijdagavond en zaterdag de 26e kleindierenshow gehouden van de Pluimvee- en Konijnenfokkers vereniging Nieuwkoop e.o.

20171014_152553

Ruim vierhonderd dieren, opgesteld in lange rijen met kooien, konen de bezoekers zien. Vooral veel konijnen en kippen, maar ook duiven, eenden en cavia’s werden getoond.

Het was de 26e tentoonstelling onder de naam Aar Rijn en Gouwe Show van de inmiddels 55 jarige PKVN (oprichting 1962). Op donderdag en vrijdag zijn alle deuren gekeurd door een aantal keurmeesters en vervolgens hebben de dieren een predicaat gekregen. Voor een aantal dieren was er een ereprijs, die vrijdagavond en zaterdag overdag op de kooi stond. Bezoekers konden een kijkje nemen, tips uitwisselen over dier of dierverzorging en om de kosten te dekken was er een Rad van Avontuur met mooie prijzen. ‘We slagen er al jaren in, om de vereniging draaiende te houden zonder een cent subsidie, en daar zijn we trots op, ‘ aldus een woordvoerder.

Prijzen

De winnaars van 2017 zijn: De combinatie Pels en Veer won de Martinus Wijsman Trofee met een mooie duif (kooi 358); G. Stigter bracht het mooiste Angora konijn (kooi 248); De combinatie Wilhelmus-Markwat won met de mooiste Serama (soort kip); C. de Wagenaar won met de mooiste cavia (kooi 332); L. vd Burg won met de mooiste watervogel (soort gans) (kooi 203) en F. Reijn won met de mooiste gedomesticeerde watervogel, een zwarte Cayuga eend (kooi 198).(zie foto)

Wie meer wil weten over deze vereniging en haar activiteiten kan terecht op http://www.nieuwkoopenomstreken.nl

20171014_152437