Abstract acryl & Klei met een knipoog

Nieuwkoop – In de maand januari exposeren Arie Plug (schilderijen) en Ghislaine van Tongeren (keramiek) in het Reghthuys in Nieuwkoop. De expositie wordt geopend op zondag 15 januari om 15.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Arie Plug, van oorsprong grafisch ontwerper en illustrator, besloot op een goed moment zijn passie te volgen en te gaan schilderen. Via cursussen en masterclasses maakte hij zich diverse technieken eigen en experimenteerde hij met verschillende stijlen. Met zijn schildersoog beziet hij zijn omgeving als een samenspel van vormen, kleuren en structuren, dat hij vertaalt in aquarel en acrylverf. Zo ontstaan abstracte landschappen waarin het traject van realisme naar abstractie vaak nog voelbaar is.

Ghislaine van Tongeren kreeg haar opleiding beeldhouwen en keramiek aan de Vrije Academie in Sassenheim. Gaandeweg ontwikkelde zij een herkenbare, eigen stijl: humoristisch en decoratief. Haar kleurrijke mens- en dierfiguren, neergezet met een knipoog, ontlokken de kijker steevast een glimlach. Elk object dat zij maakt is handgevormd en dus uniek.

Sinds 2014 maakt Ghislaine deel uit van de Nederlandse Vakgroep Keramisten. In 2015 won zij de publieksprijs van de door de NVK uitgeschreven wedstrijd Klei in beweging.

Bezoekdagen expositie:  zaterdag 14, 21 en 28 januari van 10.00 tot 16.00 uur, zondag 15, 22 en 29 januari van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie: ‘t Reghthuys, Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop

Zie ook www.reghthuys-nieuwkoop.nl

plug-5