Achter de wolken ….

Regio – Vandaag opnieuw veel wolkenvelden met af en toe regen. In het weekend is het overwegend droog, met meer zon en zondag wordt het 17-22 graden. Daarna opnieuw hoge temperaturen.

zonnig

Vandaag, vrijdag is het in de ochtend bewolkt en vooral in het westen valt van tijd tot tijd wat regen. In de middag heeft juist het oosten te maken met enkele buien en wordt het in het westen overwegend droog. In Zeeland kan de zon doorbreken en later schijnt in het midden en westen af en toe de zon. Het wordt 14 graden in Zeeland tot 20 graden in het uiterste noordoosten.

In de avond neemt ook in het oosten de kans op neerslag af en later op de avond en in de nacht is het waarschijnlijk droog. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur daalt naar zo’n 8 graden.

Zaterdag zijn er stapelwolken, afgewisseld door zonnige perioden. In de middag wordt het in het westen zonniger en trekken de stapelwolken vooral over het midden en oosten. Op een enkele lichte regenbui na blijft het droog. Het wordt 16-17 graden in de kustgebieden tot 19 graden in het zuidoosten. In de avond klaart het breed op en de nacht verloopt frisjes met 6 graden in het oosten en 8-10 aan de kust. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan.

Zondag begint de dag stralend zonnig. Er ontstaan stapwolken, maar ook in de middag zijn er zonnige perioden en het blijft droog. Met 17 graden op de Wadden, 19-20 in de Randstad en plaatselijk 22 in het zuidoosten is het heerlijk weer. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Maandag wordt een zonnige en droge dag. Het wordt vrij warm met op veel plaatsen 21 tot 24 graden en in het zuiden kan het met ruim 25 graden zomers warm worden.

De dagen daarna daalt de temperatuur naar 16 tot 20 graden en dat zijn normale waarden voor mei.

Bron: weeronline