ActiVite met Kom voor jezelf op

Regio – ActiVite start op 25 oktober met ‘Kom voor jezelf op’, een training persoonlijke effectiviteit. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

ActiVite logo

De cursus bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur en start op maandag 25 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar en wordt gegeven in Leiderdorp. Aanmelden kan telefonisch (071) 516 14 15 of via het inschrijfformulier op www.activite.nl/komvoorjezelfop.

De Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon ontwikkelde deze training voor persoonlijke groei en verbetering van relaties. In de cursus leren deelnemers communiceren op basis van gelijkwaardigheid, waardoor je effectiever met jezelf en anderen omgaat in privé- en werksituaties.

Open en eerlijk zeggen wat je ergens van vindt, met behoud van de relatie met de ander. ‘Nee’ durven zeggen.

Grenzen aangeven

Tijdens 10 lessen leren de deelnemers om op te komen voor hun eigen behoeften en om te gaan met angst en onzekerheid. Ook wordt aandacht besteed aan het oplossen en voorkomen van conflicten en anderen helpen problemen op te lossen. De training is persoonsgericht: van elke deelnemer worden de leerdoelen en wensen vastgesteld, waarna iedereen leert om zelf een plan te maken om de geformuleerde doelen te verwezenlijken.