Adresonderzoek door gemeente

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop voert adresonderzoeken uit. Dit doet men om er zeker van te zijn dat de persoons- en adresgegevens die in de basisregistratie personen (BRP) staan, ook juist zijn.

Alle overheidsinstanties gebruiken namelijk deze gegevens. Als de gegevens niet kloppen kan dat grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld toeslagen, uitkeringen, pensioen etc. Toch komt het voor dat iemand op een ander adres woont, dan waar hij of zij ingeschreven staat.

Geef uw verhuizing op tijd door

Het is belangrijk dat u uw verhuizing op tijd doorgeeft aan de gemeente waar u gaat wonen. Dit kan vanaf vier weken vóór de verhuisdatum tot vijf dagen na de verhuizing. Ook als u bijvoorbeeld minimaal vier maanden op een vakantieadres verblijft of werkt in een ander land en langer dan acht maanden per jaar niet op uw adres woont, geeft u dit door. Bij twijfel of na signalen van andere overheidsinstanties, bedrijven of inwoners starten wij een adresonderzoek. U kunt ook zelf een adresonderzoek bij ons aanvragen als er op uw adres personen ingeschreven staan die daar niet meer wonen. Via www.mijnoverheid.nl kunt u nagaan op welk adres u ingeschreven staat.

Controle voor verbeteren kwaliteit

Naast een administratief onderzoek bezoeken medewerkers van toezicht en handhaving van de gemeente adressen om te kijken wie daar wonen. Deze medewerkers legitimeren zich altijd bij een huisbezoek. De resultaten van deze huisbezoeken gebruiken we om de kwaliteit van geregistreerde gegevens in de BRP te verbeteren. Een verhuizing doorgeven? Dit kan gemakkelijk online met uw DigiD!