Aeresteijn de winnaar van KenB Schoolvoetbaltoernooi

Regio – Aeresteijn uit Langeraar is de grote winnaar geworden van het 40e K&B schoolvoetbaltoernooi. Op de voetbalvelden van Voetbalvereniging D.O.S.R. en SV WVC ijn bij de meisjes en de jongens kampioen geworden. Bij de meisjes werd met 2-0 gewonnen van Kinderbrug 2 uit Rijpwetering. Bij de jongens was het een stukje spannender. Daar moesten penalties voor een winnaar zorgen. De mannen van KBS De Rietkraag misten helaas de laatste penalty (https://www.facebook.com/kaagenbraassem.nieuws/videos/754748871402492/).

De winnaars

Dit jaar deed de Antoniusschool uit Noorden voor het eerst mee. Zij wonnen bij de jongens de troostfinale van de Roelevaer. Bij de meisjes maakten de meiden van de Roelevaer het podium compleet. Zij versloegen in de troostfinale Kinderbrug 1.

Nu hoor ik u denken, Langeraar, Nieuwkoop, Noorden, dat hoort toch allemaal niet bij Kaag en Braassem. Dat klopt, maar in de afgelopen 40 jaar is de gezelligheid van ons schoolvoetbaltoernooi ver buiten onze gemeente bekend geworden en staan de scholen te springen om bij ons mee te mogen doen. :). En wat is er nu leuker dan zo’n 400 kinderen die een hele dag lekker kunnen voetballen. Dus hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En als dan, net als vandaag het weer een beetje meewerkt, heeft iedereen een fantastische dag. Daar gaat het uiteindelijk om, toch?