Af en toe een bui, soms wat zon

Regio – Wolkenvelden worden afgewisseld met een beetje zon, maar komen ook buien voor. Het wordt 19-22 graden en er staat een onstuimige wind. Morgen zijn er wolkenvelden, nog een enkele bui en breekt vanuit het westen de zon door. Vanaf dinsdag hebben we een serie warme en zonnige dagen.

Vanmiddag zijn er veel wolkenvelden met verspreid over het land enkele buien,  maar er zijn ook plaatsen waar de zon even schijnt. In het binnenland is de wind matig en in het westen staat een vrij krachtige onstuimige wind. Aan de kust kan tijdelijk hard waaien. Het wordt 19 graden in het noorden tot plaatselijk 22 in het zuiden.

Vanavond trekken nog enkele buien over het land. Daarna neemt de neerslag af en komende nacht zijn er droge perioden met plaatselijk een lichte bui en staat er niet zo veel wind. De temperatuur daalt naar 14 tot 16 graden.

Morgen zijn er vrij veel stapelwolken en plaatselijk kan een beetje regen vallen. In het westen breekt af en toe de zon door. In de middag klaart het in het westen vaker op en geleidelijk breekt ook in het oosten de zon door en wordt het overal droog. Het wordt 20-22 graden en daarbij staat een matige wind uit het westen tot noorden.

In de avond zijn er opklaringen en in de nacht naar dinsdag kunnen in het binnenland mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 10-14 graden.

Dinsdag lost de mist in de vroege ochtend snel op. Daarna zijn er zonnige perioden en stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 22 graden aan de kust tot plaatselijk 25 in het zuidoosten.

Woensdag wordt het zomers warm met zonnige perioden en in het binnenland 25-26 graden. In de kustgebieden wordt het 22-24 graden. Donderdag tot en met zaterdag wordt het nog warmer met in de zuidoostelijke helft van het land 27 tot plaatselijk 29 graden. Daarbij is een kleine kans (30%) dat het met 30 graden tropisch warm wordt.

Vanaf zondag gaat de middagtemperatuur weer omlaag. Ook dan schijnt de zon, maar na dat weekend neemt de kans op buien toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook

regenachtigedagen