Afscheid wethouder Veninga

Nieuwkoop – In het gemeentehuis heeft de gemeenteraad donderdag  afscheid genomen van wethouder Veninga.

Trudy Veninga maakte enige tijd geleden bekend dat zij aftrad vanwege gezondheidsredenen. Een van de langst zittende raadsleden, Berry Dors, voerde namens de raad het woord.

Hij prees Veninga voor haar inzet en betrokkenheid en vond het spijtig haar te zien vertrekken.’Het is niks nieuws, want ook in kabinet Elkhuizen 1 zagen we een coalitie struikelen. Nu in Elkhuizen 2, zien we hetzelfde gebeuren.’ Dors overhandigde Veninga bloemen.

Ook Nicolette Oosterhof (CDA) sprak lovende woorden over hun vertrekkende wethouder. De burgerij kan dinsdagavond nog afscheid nemen van de wethouder, tijdens een receptie in het gemeentehuis.

Onvrede

Later in de raadsvergadering was er nog een pittige discussie tussen CDA en SBN en D66 over de benoeming van een nieuwe wethouder. Niet een wethouder van het CDA, maar éé van de VVD. Dat heeft kwaad bloed gezet bij het CDA. Ook MPNPN wilde graag weten hoe e.e.a. was verlopen, want zij hadden de ontwikkelingen vooral in de media gelezen en waren niet gekend in het overleg.

Het CDA was boos en blijft boos en wilde daarom niet instemmen met de voordracht van VVD’er Paul Platen.

Toch was er een meerderheid in de raad om Platen wel te benoemen en dat gebeurde dan ook.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA