Afsluiting Diabetes Challenge Nieuwkoop

Nieuwkoop – In het kader van de afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Nieuwkoop organiseert de Stichting VijverZorg Nieuwkoop in samenwerking met Bakker & De Vos een wandel driedaagse in de laatste week van september.

01-09-2016 NED: Nationale Diabetes Challenge, Sleeuwijk Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 15 oktober bij Paleis 't Loo

De NDC is een landelijk wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. De deelnemers zijn vanaf mei wekelijks aan het trainen om, in de afsluitende week, een aantal dagen achtereen afstanden te wandelen variërend van 5 tot, in sommige gevallen, zelfs 20 kilometer. Dit om meer bekendheid te geven aan een effectief en gratis medicijn tegen diabetes, namelijk beweging!!! In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen al door een gezondere leefstijl met meer beweging!

Het aantal deelnemers aan dit evenement viel in Nieuwkoop wat tegen maar ondanks dat wordt er in de afsluitende week drie dagen gewandeld en wel op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 september van 10 tot 12 uur. De afstanden die gelopen worden variëren, afhankelijk van de groep, van 5 tot 10 kilometer per dag. De groepen worden begeleid door fysiotherapeuten met ruime wandelervaring. De deelname aan deze wandel driedaagse is niet alleen mogelijk voor de deelnemers aan de NDC maar staat open voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan om eens drie dagen achtereen een flink stuk te gaan wandelen.

De Stichting VijverZorg is een samenwerkingsverband in de eerstelijns gezondheidszorg dat gericht is op een verbetering van de zorg rond patiënten met diabetes, COPD en Cardiovasculaire klachten in Nieuwkoop. De stichting bestaat uit de huisartsenpraktijken Post/de Gooijer, van Beusekom, Botman en de praktijk Lammers uit Noorden, de Vijverapotheek en Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid. De zorg wordt ondersteund door Podotherapiepraktijk Barbara Kestle en de diëtisten praktijken de Voedietist en Hoek & Co.

NDC

De wandel driedaagse wordt op de vrijdag afgesloten met een gezellige lunch voor alle deelnemers en de begeleiders. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Voor € 7,50 wandelt u drie dagen mee en staat er op vrijdag een lunch voor u klaar! Geef u nu op en doe mee!

Opgeven kan via Bakker & De Vos in Nieuwkoop tel: 0172-575261, per email: info@bakkerendevos.nl of loop even binnen op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.