Alleen voetbal bij Kale Kenners

Ter Aar – Na enkele uitzendingen de aandacht meer op het winters vermaak gelegd te hebben was de vrijdagavond uitzending van 10 februari volledig gewijd aan voetbal. Naast de aandacht voor de regionaleclubs was er volop ruimte voor twee gasten die op een hoger niveau acteren dan de voetbalclubs uit de gemeente Nieuwkoop.

De uit Langeraar afkomstige trainer John Cuvelier nam De Kale Kenners mee richting Lisse, waar hij momenteel werkzaam is bij de jeugd onder de 19 jaar in de hoofdklasse. Met hem werd er gesproken over zijn eigen voetballoopbaan, hoe hij trainer werd, zijn jaren bij Altior in diverse functies en zijn successen in negen jaren Alphense Boys. Prachtige verhalen over zijn talenten kwamen naar voren.

Één van die talenten van toen is de van oorsprong uit Noorden afkomstige Menno de Jong, de huidige doelman van Alph. Boys. Met het bizarre verhaal hoe hij toch tussen de palen is beland begon het tweede uur. Naast voetbal zijn tennis en DJ-en zijn andere passies. Opnieuw een man met een verhaal die, ondanks zijn jonge leeftijd, toch al een bewogen voetbal leven achter de rug heeft. Volgend seizoen is De Jong te bewonderen bij VVSB, dat uitkomt in de tweede divisie.

Over twee weken is de hoofdtrainer van het geplaagde SV Zevenhoven te gast bij De Kale Kenners. Daarnaast wordt er ruim aandacht geschonken aan volleybal. Dit zal 24 februari vanaf 19.00 uur te beluisteren zijn op de bekende frequenties van RTV Hollands Midden, 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, Ziggo kanaal 1918 of via internet op www.rtvhollandsmidden.nl

Auteur: Adrie van Lith