Alles, behalve winter

Regio – Het blijft zacht weer en het lijkt meer op de herfst dan winter of naderend voorjaar.

grijs weer

Vandaag, vrijdag breidt het gebied met regen zich in de ochtend uit naar het zuiden. In het hele land kan wat regen vallen, maar in het oosten en noordoosten zijn de neerslagkansen beduidend groter dan in het westen en zuidwesten. In Zeeland blijft het waarschijnlijk, op wat lokale motregen na, droog en schijnt soms de zon. Tweede helft van de middag beperkt de neerslag zich geleidelijk tot het oosten en zuidoosten van het land.

Ondanks veel bewolking wordt het opnieuw een zachte dag met maxima van 8-10 graden. Er staat een matige, in het Waddengebied vrij krachtige, westen- tot noordwestenwind.

In de avond wordt het overal droog en klaart het hier en daar op. In de nacht naar zaterdag kan het regionaal mistig worden en koelt het af naar een graad of 3.

Zaterdag wordt een overwegend droge en grotendeels grijze dag. Slechts zeer lokaal is de bewolking dik genoeg voor wat motregen. In de ochtend is het, bij windstille condities, op verschillende plaatsen mistig. Het zicht verbetert langzaam, wanneer er een zwakke tot matige zuidwestenwind opsteekt. ’s Middags kan de zon vooral in het westen lokaal even tevoorschijn komen. Het wordt 7 graden in het noorden en oosten tot lokaal 9 graden in Zeeland.

Zondagochtend is de kans op enkele zonnige momenten iets groter, maar wolkenvelden zullen vanuit het noordwesten al snel weer de overhand krijgen. In de middag kan zeer lokaal wat lichte regen of motregen vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Met maxima van 8-10 graden wordt het opnieuw een zachte dag.

Na het weekend wordt het wisselvalliger met grotere regenkansen en meer wind. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas. Er stroomt nog wat zachtere lucht uit over het land, waardoor de maxima uitkomen tussen 9 en 12 graden. Vanaf dinsdag waait het aan zee soms hard tot stormachtig met kans op zware windstoten en vanaf woensdag gaat het harder regenen.