Als de blaadjes vallen

Nieuwkoop – Het meeste blad is al van de bomen, maar toch heeft de gemeenteraad donderdag 8 november een motie aangenomen om een pilot (proef) te gaan doen met het plaatsen van bladkorven.

Het is een initiatief vanuit SBN en Lizet Keijzers verwoordde e.e.a. in de raadsvergadering. Zij legde uit dat er in het najaar veel blad in de openbare ruimte ligt wat inwoners soms wel willen opruimen, maar niet kwijt kunnen. Ook het blad in hun tuinen, afkomstig van gemeentebomen, kunnen zij niet kwijt.
De andere partijen wilden hier niet enthousiast in meegaan, zij (her)kenden die “roep” van de inwoners niet. Een aantal was zelfs bang dat daardoor de groene kliko minder gebruikt zou worden.
Maar wethouder Ingwersen stond er niet onwelwillend tegenover en o.a. het idee om ook lokale partijen zoals bijvoorbeeld metaalvakschool (maken bladkorven) en inwoners van Ipse de Bruggen (zappers) hierin te betrekken, stond haar wel aan.
Uiteindelijk bleek de coalitie van SBN, CDA en NN voorstander te zijn en de coalitie (VVD, D66 en SGP/CU) vond de motie niet nodig.