Als sneeuw voor de zon

Het leek niet meer mogelijk. Maar eindelijk lag er een dik pak sneeuw. De kinderen genoten. De strooiwagens konden voorzien van sneeuwschuiven laten zien waartoe ze in staat zijn.

Good old bles

We zouden bijna vergeten dat de verkiezingen eraan komen. Maar gelukkig Rekel kwam maandag met een rechtse directe uit zijn hol. En ja dan moet ik het ontgelden. Maar even voor alle duidelijkheid; mijn klok en hamer spel is nog prima in orde.

Maar moet het nu weer gaan over die verkiezingen? Daar lijkt het helaas wel op. Immers de politiek in Raarmeer schijnt hartstikke dood te zijn. Geen vuurwerk, geen discussie en geen aansprekende besluiten.

Of toch?

De discussie over de Vlinder houdt een deel van Raarmeer in zijn ban. Sport en horeca vinden gezamenlijk dat er veel gemeenschapsgeld gepompt moet worden in de bodemloze put van een sporthal. Het gaat met dit geld precies zo als met de sneeuw. Als de tijd verstrijkt blijft er niets van over en stort de sporthal in.

Een andere discussie betreft het extra geld voor armoedebestrijding. Nog zo’n bodemloze put. Het is leuk en het klinkt humaan om arme kinderen geld te geven om een i-Pad of i-Phone te kopen. Maar wat helpt het als je niets doet aan het wegnemen van de oorzaak? Over een jaar is de techniek van de i-Pad achterhaald en verdwijnt ie in de vuilnisbak.

Geef niet langer geld uit aan lapmiddelen maar werk aan structurele oplossingen is het advies van

Good Old Bles