Altior geflatteerd langs Stompwijk

Stompwijk – Men was in het Langeraarse kamp zeker niet gerust op een goede afloop in en tegen Stompwijk, het liep wonderwel goed af al was de eindstand wel  geflatteerd: 0-4.

Stompwijk won haar laatste vijf wedstrijden, waarbij spits Enrico Geus liefst tien doelpunten voor zijn rekening nam. Tel daar de schorsing van Tom van der Weiden bij op en de terechte reserves voorafgaand aan het duel zijn verklaard.

De eerste speldenprikken deelde Altior uit, maar  naarmate die eerste helft vorderde nam Stompwijk het heft in handen. Dat overwicht leverde een tweetal enorme kansen op, goalie Jeroen Sassen hield zijn ploeg met twee fraaie reddingen voor de thee op de been: 0-0

Stompwijk ging de tweede helft onverdroten verder op jacht naar een goal, binnen  tien minuten kreeg men daarvoor een uitgelezen mogelijkheid, maar evenals in de eerste helft stond het vizier niet op scherp. Zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant, zo ook in dit duel, Danny Pieterse verschalkte de Stompwijk goalie met een fraai schot: 0-1.

Het aangeslagen Stompwijk was het spoor even helemaal bijster en Altior profiteerde optimaal. Ed van der Weijden verschalkte kort achter elkaar tweemaal de Stompwijk goalie, dat  deed de krachtsverhouding in het veld wel enig geweld aan, maar geen Altior fan die daar wakker van lag: 0-3.

Daarmee was het duel natuurlijk gespeeld, gooide de thuisclub de handdoek opzichtelijk  in de ring  en dat gaf Altior de ruimte om nog verder uit te lopen. Een fantastische aanval over drie schijven eindigde bij Marco Pellegrom die het speeltuig op fraaie wijze in de winkelhaak deed belanden: 0-4. De Langeraarders liggen op schema voor het behalen van de titel.

Auteur: Adrie van Lith