Altior kampioen zondag 3e klasse!

Langeraar – In bussen, auto’s en zelfs op de fiets waren de Altior-supporters en -voetballers op deze -volgens onze kenners “mooiste 1e Pinksterdag ooit”  naar de voetbalvereniging DIOS in Nieuw Vennep gereisd om de mogelijke kampioenswedstrijd van Altior bij te wonen.

Er was zelfs iemand die op de valreep teruggekeerd was van een motorweekend in Duitsland omdat hij niets van dit evenement wilde missen! Dat bleek allemaal niet tevergeefs, want Altior werd kampioen en keert voor de tweede keer in haar bestaan, exact na 30 jaar, terug naar de Tweede Klasse KNVB! Het sportpark van DIOS was al snel oranje gekleurd. Oranje kleding, pruiken, spuitbussen en rooksignalen zorgeden samen met de spandoeken en sjaals voor een echte kampioenswedstrijd-sfeer. De wedstrijd kon beginnen!

De wedstrijd…., ja die was meer spannend dan goed, zoals dat zo vaak gaat in kampioenswedstrijden. Altior begon uitstekend met meteen een aanval over links. De bal kwam terecht bij Mike Otto die het strafschopgebied in liep en kon kiezen: een voorzet (er stonden twee Altior-aanvallers te wachten) of zelf een doelpoging wagen? Hij koos voor het laatste, maar schoot in het zijnet. Dat zou toch een bliksemstart zijn geweest!

Altior controleerde het spel in de eerste  vijf minuten, maar toen raakte Anton den Haan geblesseerd. Tot opluchting van heel Altior kon de onmisbare spelmaker na deskundige verzorging weer verder spelen. De eerste kans voor DIOS kwam na zes minuten spelen maar leverde niets op. Een vrije trap van Anton den Haan belandde in de DIOS-muur. Nog meer kansen voor Altior na een kwartier spelen. Keeper Jeroen Sassen liet tussendoor weer eens zien hoe je een bal moet stoppen. En rond de 22e minuut waagde spits Marco Pellegrom met een lob een doelpoging. De bal ging over de keeper heen, maar helaas voor Altior ook over het doel.

Na nog een kans voor Altior brak een fase aan waarin de ploegen gelijkwaardig waren. DIOS beschikte over een aantal balvaardige spelers en in de 30e minuut kreeg de tegenstander een grote kans. Jeroen Sassen kon de inzet nog keren, maar de bal kwam terecht bij een DIOS-speler die weer op doel schoot, die tot opluchting van heel Altior naast schoot.  Ed van der Weijden probeerde nog een hoogstandje middels een omhaal, Jeroen Sassen keerde nog een schot(je) en Tom v.d. Weijden verspeelde op het middenveld de bal wat een snelle aanval van DIOS tot gevolg had. Gelukkig verdween de bal naast het doel. Maar doelpunten leverden dit allemaal voor rust niet op: 0-0.

Na rust was de eerste grote kans weer voor Altior. Danny Pieterse zette goed door op rechts en verzorgde een prima hoge voorzet op spits Marco Pellegrom. Die kopte prachtig in, maar even prachtig redde  keeper Rinse Klinkenberg van DIOS. Anton den Haan verzamelde in zijn grote ijver op het middenveld nog een gele kaart. Jeroen Sassen redde weer bekwaam op een vrije trap van DIOS. Na elf  minuten een prachtige aanval van Altior. Danny Pieterse  gaf een “hakje breed” op Anton den Haan die keihard inschoot, het projectiel vloog  echter rakelings naast!

Bij de daarop volgende aanval schoot Mike Otto hoog over. Een minuut later testte Danny Pieterse goalie Rinse Klinkenberg opnieuw, die redde fraai.  Bij de volgende aanval kopt Anton den Haan rakelings naast. Ook DIOS verzamelde de eerste gele kaart in deze, overigens sportieve,  wedstrijd. Nadat Altior in deze fase duidelijk de betere ploeg was geweest, was nu het woord aan DIOS. Altior moest terug en tussen de 18e en 25e minuut kreeg DIOS drie goede kansen, maar keeper Jeroen Sassen bleek  weer eens niet te passeren.

Daarna nam Altior het heft weer in handen, Mike Otto zag zijn kopbal via de vingertoppen van Rinse Klinkenberg en de deklat over vliegen,  weg kans!  Na nog een paar kansen over en weer die niet benut werden floot de goed leidende jonge scheidsrechter Dogterom voor het einde: 0-0. En toen begon het grote afwachten! Door het behaalde punt was Stompwijk (wat overigens gelijk speelde) geen concurrent meer, maar Nicolaas Boys nog wel!  Die stonden uit bij SJZ met 1-0 achter maar er moest nog een kwartier gespeeld worden. Dus verkeerde alle Altior spelers en supporters nog een kwartier in angstige spanning. Nicolaas Boys had net als in hun vorige wedstrijd in de laatste minuut “op z’n Duits” nog een doelpunt gemaakt, maar daar bleef het bij: 1-1.

ALTIOR KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!

Naar goed Altior gebruik, ooit geïntroduceerd door René Sassen en ondergetekende, werd midden op de Grote Brug in Langeraar gestopt. Luid getoeter, en iedereen de bussen uit. Want: dat deden we altijd als er de punten – en in dit geval het Kampioenschap- mee naar Langeraar kwamen! Het publiek ging snel naar het Altior-complex en de spelers plus technische staf en verzorging werden in een zestal prachtige open Mercedes-sen gehesen. Met een zegetocht door een deel van Langeraar  werd via de AARHOEVE naar het Altior complex gereden, waar de echte zegetocht werd afgesloten met een balkonscène die een landskampioen niet zou misstaan. Ex-trainer en RTV-Lokaal verslaggever Jan Wouters presenteerde één voor één de spelers die luid toegejuicht werden. Trouwe supporters Kees en Gerrit “De Bunker” van der Hoorn verschenen ook op het podium, waarbij Gerrit nog een prachtige toespraak hield. En toen? Ja, feesten natuurlijk! Tot in de laatste uurtjes. Wie hier niet bij was heeft iets heel bijzonders gemist.

Artikel bron: www.altior.nl
Foto bron: www.altior.nl