Altior kan voorsprong niet vasthouden

Langeraar – Altior heeft een ogenschijnlijk veilige voorsprong van 2-0 niet vast kunnen houden, in de allerlaatste minuut scoorde DIOS de gelijkmaker: 2-2. Vanwege een blessure van een DIOS speler, die op het veld op de ambulance moest wachten, werd het duel 3 minuten voor tij gestaakt. Die zullen dus nog uitgespeeld moeten worden.

dsc02384

Altior begon furieus aan het duel, na 16 minuten verschalkte Marco Pellegrom de DIOS goalie vanaf rechts: 1-0. Amper een minuut later was Pellegrom weer dreigend, redde de goalie voortreffelijk maar was hij kansloos op de rebound van Ed van der Weijden: 2-0. Nog geen minuut later was goalie Jeroen Sassen kansloos en stond het dus binnen twintig minuten 2-1.

Er ontspon zich daarna een gelijk opgaand duel, met kansen aan beide kanten, doelpunten leverde dat echter niet meer op. Na de thee kreeg DIOS een (terechte) strafschop toegewezen, maar goalie Jeroen Sassen stopte de inzet. Altior kreeg daardoor zelfvertrouwen, zeker toen ook nog eens Mark van der Weijden na 8 weken blessureleed de ploeg kwam versterken.

De Langeraarse formatie schiep zich toen mogelijkheden en ook reëele scoringskansen, maar die waren niet aan de spitsen besteed. Vlak voor het einde kreeg de Langeraarse formatie twee dreunen te verwerken. Eerst mocht de geïrriteerde Mark van der Weijden  met rood vertrekken, in de negentigste minuut schoot DIOS ook nog eens de  gelijkmaker op het bord: 2-2.

Coach Jan Wouters: “Met de uitslag kan ik moeilijk leven, wel met het vertoonde spel. We waren veelal de bovenliggende partij, maar konden dat niet in (voldoende) doelpunten vertalen. Volgende week wacht Bernardus, erg belangrijk dat we dat duel tot een goed einde brengen!”

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: Nic. van Smoorenburg