Altior neemt revanche

Langeraar – Altior was gebrand op een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Stompwijk, de 3-0 nederlaag van vorige week in Zoeterwoude tegen SJZ zat de ploeg bepaald niet lekker.

4eklasseauitdagingvooraltior

Desondanks was de opening er een van aftasten, met als resultaat dat beide goalies geen noemenswaardig werk kregen te verrichten. Pas in de 25e minuut diende de eerste serieuze kans voor Altior zich aan, Mike Otto zag zijn inzet via een verdediger maar rakelings naast gaan.

Tien minuten voor rust testte Ed van der Weijden de sluitpost van Stompwijk, de goalie bleek echter betrouwbaar. Aan de andere kant onderschepte Jeroen Sassen op fraaie wijze een strakke voorzet en daarmee voorkwam hij een achterstand voor de thuisclub. Uiteindelijk konden de 22 acteurs gaan thee drinken met een dubbelblanke stand: 0-0.

De tweede helft maakte Altior het verschil, al duurde dat wel wat lang en kwam het zelfs goed weg toen een goal van Stompwijk wegens buitenspel werd afgekeurd. Anton den Haan verzond twintig minuten voor tijd een juweel van een pass, die door de opkomende Sven van Vliet op juiste waarde werd ingeschat: 1-0. Even sputterde Stompwijk nog tegen, maar na de 2-0 van Mike Otto was het verzet gebroken.

Was de eerste goal er een om in te lijsten, dat mag ook gerust worden gezegd van de laatste goal. Marco Pellegrom werd met een strakke pass in de zestien gevonden, de spits lag de bal panklaar voor de inkomende Ed van der Weijden, die met een droge knal de eindstand op het scorebord schoot: 3-0.

Auteur: Adrie van Lith