Altior thuis onderuit tegen DIOS

Langeraar – Altior draait knap mee in de bovenste regionen van de derde klasse, zondagmiddag wilde men die plek graag vasthouden ten koste van DIOS.

Altior selectie -1- verkleind

In een gelijk opgaande eerste helft waren de kansen aan beide kanten op de vingers van één hand te tellen. Voor Altior was Marco Pellegrom slechts eenmaal echt dreigend, de spits omspeelde in de 5e minuut de DIOS goalie, maar werd daarbij zover naar buiten gedwongen dat scoren te moeilijk was geworden. Aan de andere kant kreeg DIOS een dot van een (kop) kans, maar ook die werd niet benut en was de brilstand bij rust daarmee een logische: 0-0.

In de tweede helft tapten beide ploegen uit een heel ander vaatje, creëerden men een fiks aantal (grote) kansen, maar hielden beide goalies tot een kwartier voor tijd hun “hokken” schoon. Een vrije trap van DIOS brak de ban, in de 75e minuut krulde Sasan Shybani vanaf 20 meter op fabuleuze wijze de bal achter de aan de grond genagelde Jeroen Sassen: 0-1.

Altior had niets meer te verliezen, drong fel aan, schiep zich mogelijkheden, maar via counters kwamen die kansen er ook voor DIOS. In een hectische fase was Ed van der Weijden nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar de aanvaller zag zijn inzet, vanaf vijf meter voor de goal, geblokt zien worden. Aan de andere kant bleef Jeroen Sassen in een één tegen één situatie de zaak meester en hield daarmee zijn ploeg nog in de race, dat mocht echter niet baten: 0-1.

Auteur: Adrie van Lith