Altior wint bij Foreholte

Langeraar – In de tot nu toe beste wedstrijd van dit seizoen heeft een sterk en volwassen spelend Altior op zondag 18 november een prachtige en zeer verdiende 1-4 overwinning behaald in Voorhout op Foreholte. Een verslag van de club zelf.

Foreholte, dat slechts 1 punt achterstond op de beide koplopers TAC’90 en ROAC, maakte nog kans op de eerste periode, maar in het veld was daar niets van te merken.
Altior, dat in de sterkste opstelling kon beginnen, kwam eerst nog wel met 1-0 achter. In de 13e (ongeluksgetal….) minuut raakte Tom vd Weijden bij het uitverdedigen de bal verkeerd en gaf een corner weg. De scherp indraaiende hoekschop werd door Foreholte-middenvelder Ton Arroyo bij de eerste paal licht geraakt waarna de bal in de verre hoek tegen het net belandde: 1-0
Altior liet zich echter niet uit het veld slaan en ging steeds beter voetballen. In de 23e minuut was het smullen voor de talrijk opgekomen Altior supporters: aan de linkerkant kwam linksback Sven van Vliet in balbezit en stak de middenlijn over. Hij speelde langs de lijn Thijs Noordsij aan die ‘n 1-2 ‘tje opzette met Marco Pellegrom. Thijs liep door richting achterlijn en gaf een afgemeten voorzet die door de snel voor zijn verdediger gekomen Danny Pieterse prachtig in het doel werd geschoten: 1-1.
Foreholte moest steeds meer achteruit en in de 39e minuut was het weer raak voor Altior: Een indraaiende hoekschop van Tim Heykoop werd bij de 2e paal keurig door Ed van der Weiden binnen de palen gekopt. Een verdediger van Foreholte kopte de bal nog wel – ruim achter de doellijn-  uit het doel, maar de goed leidende scheidsrechter Jan Jung (54 jaar) uit Schiedam  stond op de achterlijn en constateerde een doelpunt. 1-2! Waarmee de rust aanbrak.
Na rust waren de eerste 5 minuten voor Foreholte maar Altior hield goed stand. En toen Foreholte uitgeraasd was, was het in de 51e minuut  opnieuw Altior dat scoorde: een indraaiende hoekschop (mooi wapen!) van Danny Pieterse werd voorbij de 2e paal door Marco Pellegrom terug gekopt in het 5-meter gebied van Foreholte. Opnieuw  was het de hoog opspringende Ed van der Weijden die de bal binnen kopte: 1-3!!!
Foreholte trainer Frank Bloemheuvel reageerde direct door twee wisselspelers in te brengen en ging achterin  één op één spelen. Dat gaf Altior meer ruimte en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Maar ondanks veel mooie en snel uitgevoerde counters vielen er -nog- geen doelpunten.
Aan de andere kant gaf de zeer sterke defensie van Altior onder leiding van doelman Jeroen Sassen geen kansen meer weg. In de 92e minuut werd het uiteindelijk toch nog 1-4: een als voorzet bedoeld schot van Jimmy Egberts werd door een invaller van Foreholte in eigen doel gewerkt: 1-4.
Kort daarna floot scheidsrechter Jung voor de laatste keer.
Iedereen op het mooie Sportpark Elsgeest in Voorhout was het na afloop met elkaar eens: promovendus Altior is zoals het vandaag speelde een aanwinst voor de 2e klasse en behaalde een zeer verdiende uit-overwinning.
Een prachtige opsteker voor trainer Manfred vd Bosch en teammanager Andor van Velzen voor de komende super derby van a.s zondag 25 november: ALTIOR – DOSR om 14.00 uur op het Altior sportcomplex. Oude tijden herleven! Wij rekenen op veel publiek.
Met na afloop: Super Sunday!
AO/NvS