Altior wint van ASC

Langeraar – Altior startte in haar thuisduel tegen ASC heel voortvarend, na enkele minuten spelen opende Ed van der Weijden al de score: 1-0. Daarna ontstond er een soort van status qua en was het uiteindelijk Marco Pellegrom die vlak voor rust die status doorbrak: 2-0.

4eklasseauitdagingvooraltior

ASC beet echter in de slotfase van de eerste helft nog flink van zich af en verkleinde de achterstand naar één goal: 2-1. De tweede helft nam Altior het heft in handen en via Anton den Haan wist men dat ook in een doelpunt te vertalen: 3-1.

Daarmee zat de ploeg al snel na de thee op rozen en na de 4-1 van Mike Otto was er uiteraard geen vuiltje meer aan de lucht. Altior hoefde niet meer en ASC kon niet meer, het was Mika Valentijn die met zijn goal de eindstand bepaalde: 5-1.

Coach Manfred van den Bosch: “Anders dan de uitslag doet vermoeden ging het allemaal toch echt niet vanzelf. Na de vroege openingsgoal leek er een soort van gemakzucht in de ploeg te sluipen en dat gaf ASC de kans zich te herstellen. De aansluitingstreffer gooide na onze tweede goal ook nog roet in het eten. In de rust hebben we met elkaar de puntjes op de i gezet en dat zag ik de tweede helft terug, erg content met de uitslag.”

Auteur: Adrie van Lith