Altior wint van ESTO

Langeraar / Bodegraven – Op een zonovergoten sportpark in Bodegraven heeft Altior zondag 21 oktober het puntenaantal verdubbeld tegen ESTO.

ESTO ( Eendracht Strekt tot Overwinning) had de eerste wedstrijd gewonnen en daarna drie keer verloren, Altior had de eerste drie wedstrijden verloren en de laatste gewonnen. Beide teams hadden het voornemen om de onderste regionen te gaan verlaten.

Precies om 14.00 uur floot scheidsrechter Wim van Horssen voor de aftrap en de eerste 10 minuten gingen gelijk op. Toen sloeg Altior echter toe. Een prachtige aanval, opgezet door rechtsback Daan Vonk kwam via Mike Otto en de jarige Marco Pellegrom bij Ed van de Weijden, die de bal van 10 meter beheerst in de verre hoek schoot, 0-1.

Het spel golfde heen en weer maar Altior ging steeds beter spelen. In de 31 minuut werd door het middenveld en de voorhoede druk gezet op de verdedigers van ESTO die uiteindelijk maar probeerden terug te spelen op hun keeper. Mike Otto had dit door en als een duveltje uit een doosje onderschepte hij de bal, omspeelde de keeper Joey Anker en schoof de bal rustig in het lege doel, 0-2.

Het laatste kwartier kwam ESTO er niet meer aan de pas. Kort voor rust werd Marco Pellegrom aangespeeld, terwijl hij met zijn rug naar het doel stond. Hij draaide weg bij zijn verdediger en schoot op doel. Via de keeper kwam de bal tegen de paal maar de meegelopen Tim Heycoop legde de bal terug op Marco die vanaf dichtbij de 0-3 kon binnen schieten.

Bijna werd het nog 0-4, maar na een snelle aanval over rechts kon de bal net niet door de goed meegelopen Stan Janssen worden binnen gewerkt.

Na rust was het in eerste instantie Altior dat een goede kans kreeg maar opnieuw stond de paal in de weg. Daarna kwam ESTO meer opzetten, om toch nog wat tegen de achterstand te gaan doen, maar de Langeraarse achterhoede gaf geen krimp.

Wel moest men een paar hoekschoppen weggeven, maar Jeroen Sassen met zijn achterhoede wilde niet capituleren.  Het laatste half uur had schriftelijk afgedaan kunnen worden. ESTO wilde wel maar kon niet, Altior liet af en toe met snelle counters zien hoe voetbal gespeeld moet worden en consolideerde de voorsprong.

Na het laatste fluitsignaal konden de Altior spelers terecht de overwinning vieren en zich samen met de winnende coach Manfred van den Bosch gaan opmaken voort de volgende wedstrijd thuis tegen RVC’33.

door: Aad Otto