Annouk hangt schaatsen in de wilgen

Nieuwkoop – De in onze regio bekende Annouk van der Weijden zet na het WK allround een punt achter haar schaatsloopbaan.

De 31-jarige Annouk (rijdster van Team Plantina) is twee keer naar de Olympische Spelen geweest en recent was dat nog in Pyeongchang. Tijdens het Olympisch  Kwalificatietoernooi (OKT)reed Annouk zich prachtig naar een startplaats in Zuid Korea. Niet op haar afstand van 3 km, (in Sochi-2014 werd ze vijfde op de 3 km) maar juist op de 5 km. De oud-Nieuwveense zette daar een topprestatie neer. Lang bleef ze bovenaan staan, maar uiteindelijk werd ze naar een vierde plaats geschaatst. Een tegenvaller en dat leverde even tranen op. Misschien is daar de beslissing al wel gevallen om te stoppen.

Stoppen op hoogtepunt

Annouk blijft er nu nuchter onder. “Mijn beste seizoenen waren de olympische seizoenen. Mijn wereldbekeroverwinnning op de 3000 meter in 2014 was ook een heel mooi moment. Maar het huidige seizoen is mijn beste ooit. Ik stop op mijn hoogtepunt.”

Nog één keer kunnen de (Nieuwveense) fans Annouk in actie zien: dit weekend tijdens het WK Allround in het Olympisch Stadion van Amsterdam.