Ashram maakt snoezelen mogelijk

Nieuwkoop – De leerlingen van de kunstklas van het Ashram College in Nieuwkoop hebben voor de dementerende cliënten van Ipse de Bruggen in Langeraar snoezelborden gemaakt voor aan de muren in de gang.

snoezel

Mensen met dementie hebben tijdens een bepaalde fase vaak veel last van onrust, zij lopen dan heel veel heel en weer. Het doel van snoezelen is de persoon die snoezelt zich prettig te laten voelen. Dit kan op heel veel manieren maar in de oorspronkelijke vorm van snoezelen is dit in een veilige, dromerige omgeving die de zintuigen stimuleert en waar men motorische ervaringen opdoet. Degene die snoezelt ontspant. Veel  mensen met een vorm van autisme of mensen met dementie, maar ook bijvoorbeeld lichamelijk en verstandelijk beperkten hebben moeite met zich te ontspannen. Doormiddel van de snoezelborden kunnen onze bewoners voelen, kijken en beleven op hun eigen niveau. Daardoor kunnen zij beter ontspannen.

Deken

Daarom is men ook heel blij met de snoezeldeken die El Pietersen maakte. ‘Wat heerlijk voor onze bewoners in de laatste fase van dementie, dat zij  zo toch nog allerlei zintuigen te kunnen stimuleren,’ aldus een woordvoerder van Ipse.

Vrijwilligers

Op maandagavond en zondagavond is Ipse de Bruggen (Langeraar) nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens de “koffietijd” van 19.00-20.15u. Koffie zetten en inschenken, bewoners helpen met drinken, verhaaltjes voorlezen, liedjes zingen en spelletjes doen met de bewoners.

Wie wil helpen kan een mail sturen aan myra via myra.dijkstra@ipsedebruggen.nl