Baanrecord voor Beau Snellink

Nieuwkoop/Noorden – NiNo-lid Beau Snellink heeft zondag 11 maart voor het eerst een 10 km in wedstrijdvorm geschaatst. Het zette een uitstekende prestatie neer: 15.10.65. Hij brak records.

Beau Snellink op weg naar zijn record

De wedstrijd werd gehouden op de Vechtsebanen in Utrecht wat de thuisbaan is voor de schaatsclub NiNo. Na een tegenvallend schaatsseizoen van Beau vanwege de ziekte van Pfeiffer is het laatste stukje van het seizoen toch nog gered door zijn unieke prestatie.

Beau verscheen samen met Douwe Boonstra aan de start in de laatste rit van de 10 kilometer. De omstandigheden waren optimaal, geen wind in de baan en goed ijs maar vooral zeer goede benen. Na het startschot pakte Beau direct een lekker ritme op waardoor al na drie ronden bekend werd gemaakt door de stadionspeaker dat Beau onder het huidige baanrecord reed. Alle rondjes werden afgelegd in lage 36 seconden. Na 24 rondjes klonk de bel voor de laatste ronde voor beide mannen. Beau Snellink eindigde in een waanzinnige tijd 15:10.65 wat goed is voor een nieuw Persoonlijk record, een nieuw clubrecord en een nieuw Baanrecord!

Het oude baanrecord stond op naam van Jochem Uytdehaage op 15:58.16 (1994).

Douwe Boonstra (NiNo) kwam binnen in een mooie tijd van 15:28.78 tevens een persoonlijk record. Tenslotte vestigde ook Ruth Balvert van NiNo een persoonlijk record is en een nieuw clubrecord, maar dan op de 5 km: 8:38.73.