“Back to Move”, een nieuwe aanpak bij lage rugpijn

Nieuwkoop –  Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, heeft, in samenwerking met Zorg 1, een vernieuwde werkwijze voor cliënten met lage rugklachten: “Back to Move”.

Zorg 1 staat voor vernieuwing in de zorg en duurzaam resultaat en met het programma “Back to Move” helpen we u de rugpijn te verminderen en terugkeer van de klachten te voorkomen. Daarbij wordt gekeken naar alle factoren die de rugklachten hebben veroorzaakt en in stand houden.

Om het 1e bezoek aan de fysiotherapeut zo efficiënt mogelijk te gebruiken, wordt u verzocht voor het 1e bezoek een 2-tal vragenlijsten in te vullen. Door dit digitaal te doen, komt de informatie direct in uw dossier te staan. Zo kan de fysiotherapeut zich vooraf alvast een beeld vormen van uw klachten.

Na het onderzoek wordt, samen met u, de doelstellingen van de behandeling geformuleerd. Deze doelstellingen zijn o.a. gericht op pijnvermindering, verbetering van uw lichamelijk functioneren en het voorkomen dat de klachten terugkomen, en vooral, wat u daar zelf aan kunt doen..

Afhankelijk van uw klachten wordt u ingedeeld in een profiel met een bijpassend licht, midden of uitgebreid programma. Bij deze indeling kijkt de therapeut wat het best passende programma voor u is om de genoemde doelen te behalen.

Back to Move biedt een mix van diverse behandelingen en soorten begeleiding. De therapeut gaat samen met u op zoek naar wat voor u het meest effectief is. Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Naast individuele behandelingen fysiotherapie of manuele therapie kan de behandeling bestaan uit oefeningen, groepstrainingen, voorlichting, adviezen, of coaching met betrekking tot het juiste gebruik van uw rug. Alles is erop gericht om de belastbaarheid (wat uw lichaam aankan) af te stemmen op de belasting (wat u van uw lichaam vraagt).

Binnen de fysiotherapiepraktijk Bakker & De Vos wordt in het kader van Back to Move samengewerkt tussen de manueel therapeuten, de sportfysiotherapeuten en de psychosomatische fysiotherapeuten voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Meer weten? Neem contact op met Bakker & De Vos, Vijverhof 1 in Nieuwkoop via tel: 0172-575261 of mail naar info@bakkerendevos.nl