Bedrijvige schooljeugd

Nieuwkoop – De Open Bedrijvendag Metaalvakschool breidt uit naar Nieuwveen en Ter Aar. Een recordaantal van 500 leerlingen gaat op bedrijfsbezoek bij bedrijven in de hele gemeente.

Op vrijdag 24 maartlaten 25 bedrijven aan de leerlinge zien wat ze doen en wat ze maken. Ze stellen hun werkplaats open, laten zien waar de ontwerpen gemaakt worden en wat het inhoudt om werkvoorbereider te zijn, of de baas van een groot of klein techniekbedrijf.

De bedrijven doen mee uit enthousiasme voor hun eigen vak en om de jeugd te laten zien welke carrièrekansen er zijn in de techniek. Naast de zorg en ict liggen daar de beste kansen voor de jeugd. En het aantal mogelijke opleidingen, beroepen en bedrijven is enorm.

Zien en doen
Zo laat Vink Bouw de leerlingen een kijkje nemen op de bouwplaats WIJland, kunnen de leerlingen zagen en timmeren bij aannemersbedrijf Gebr. Egberts en deuken slaan en repareren bij Autoschade van der Weijden. Er is dus veel te doen, maar ook te zien. Zoals bij Lek/Habo waar de leerlingen een presentatie krijgen over de grote projecten die zijn uitgevoerd in binnen- en buitenland: van groeilampen voor het gras in voetbalstadions tot warmtekrachtinstallaties voor ziekenhuis. Alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op: www.metaalvakschool.nl/openbedrijvendag.