Berend Botje ging uit varen

Als kind zongen we het al. De weg was lang de weg was krom. Raarmeer had kennelijk dit liedje in gedachte toen het ging om de vaarvergunning.

bles

Een klein deel van de inwoners van Raarmeer maakt zich hier druk over. Ik niet, mijn roeiboot heeft geen vergunning nodig.

Voor de tweede keer binnen een half jaar lag er een voorstel op tafel. Waren er de vorige keer nog vele protesten tegen een goed voorstel, gingen de raadslieden nu akkoord met een slecht voorstel.

Was controle aanvankelijk een kwestie van scannen op afstand, moet de handhaver nu elke boot aanhouden en persoonlijk controleren. Ja, voor de handhavers een geweldig kans om de hele zomer te gaan spelevaren op de plas.

Een rondje hier en een rondje daar. Even een aanhouding. Je laten afkopen met een biertje of een borreltje. Zo kom je de zomer wel door.

Ongetwijfeld was dit wat de raadslieden deed besluiten om unaniem akkoord te gaan met dit voorstel. Zelfs de grootste tegenstanders hadden nu alleen nog maar lof. Je zou haast denken dat de handhavers een deel van de drank gaan doorschuiven naar de raadslieden. Over integriteit gesproken.

Maar daar een volgende keer meer over.

Nu maar hopen op een mooie zomer met een gratis vaarvergunning voor

Good Old Bles