Beweeg dag op 30 mei

Nieuwkoop – De fysiotherapiepraktijken in de Gemeente Nieuwkoop, verenigd in Fit-iN, houden op 30 mei, in samenwerking met de Gemeente Nieuwkoop, een “Beweeg dag” voor ouderen.

Op die dag worden in de verschillende kernen activiteiten georganiseerd om het bewegen en een gezonde leefstijl voor ouderen te stimuleren. Uiteraard zal er, naast het gezamenlijk bewegen, ook ruimte zijn om er samen een gezellige dag van te maken. Er zijn nogal wat ouderen die kampen met eenzaamheid en het regelmatig samen bewegen of andere activiteiten ondernemen vermindert dit probleem en verhoogt de kwaliteit van  leven.

Er zullen dit jaar 2 “Beweeg dagen” georganiseerd worden; de eerste dus op woensdag 30 mei. De tweede dag volgt in het najaar. De invulling van de dag zal per kern verschillend zijn. Houdt u de berichten daarover in uw omgeving in de gaten.

In de kern Nieuwkoop zullen de activiteiten plaatsvinden in en rond de Kaleidoskoop. Inmiddels zijn verschillende clubs, fitness centra en andere aanbieders van beweegactiviteiten voor ouderen uitgenodigd mee te doen op deze dag. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal het definitieve programma worden vastgesteld. Uiteraard beginnen we de dag met een kopje koffie rond 10 uur, er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijke lunch en het einde van de dag is rond 15 uur.

Houd 30 mei vast vrij in uw agenda! Het moet een gezellige dag worden. Binnenkort volgt meer nieuws over het exacte programma. Aanmelden is natuurlijk al mogelijk. In Nieuwkoop bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid via 0172-575261, mail naar info@bakkerendevos.nl of loop even binnen bij Mien of Lilian op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.