Bewolkt en kans op een bui

Regio – Vandaag is er veel bewolking en is het zacht met 6-10 graden. De dagen daarna houden we veel bewolking en neemt de kans op wat regen toe. Het blijft zacht.

Vandaag is het op de meeste plaatsen bewolkt en zien we de zon niet vaak. Gelukkig blijft het wel overal droog. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig in het binnenland en (vrij) krachtig in het noordwestelijk kustgebied, 5 à 6 Bft. Met 6 graden in het noorden en 10 in Zeeland is het een stuk zachter dan de afgelopen dagen.

Donderdag en vrijdag is het op de meeste plaatsen bewolkt. Lokaal valt wat lichte (mot)regen, maar veel stelt het allemaal niet voor. Het zuiden van het land maakt beide dagen de grootste kans op wat zon. Bij een matige, tot aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind wordt het donderdag 8-10 graden en vrijdag zelfs 10 of 11. Ook de nachten zijn een stuk zachter met minima van 5 tot 8 graden!

In het weekend is het zacht voor de tijd van het jaar met ’s middags een graad of 10 en in de nachten een graad of 7. Veel ruimte voor de zon is er niet en de kans op regen neemt verder toe. De wind zit ook dan in de zuidwesthoek.

Volgende week gaat de temperatuur een fractie naar beneden. De bewolking overheerst en af en toe valt wat regen. Soms is de zon even te zien. De wind blijft uit het zuidwesten waaien en zolang dat niet stopt komt de winter niet terug.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen