Bewolkt en kans op gladheid

Regio – Komende dagen is er meer bewolking met morgen vooral in het noorden kans op een bui. In de tweede helft van de week zijn er opnieuw zonnige perioden. Het blijft dan droog met in de nacht enkele graden vorst.

Vandaag komen in het hele land wolkenvelden voor. In de ochtend kan het mistig zijn en is er kans op plaatselijke gladheid door bevriezing. In het noorden en noordoosten van het land is kans op een enkele lichte winterse bui met natte sneeuw of regen waardoor het plaatselijk glad kan worden.

In de middag lost de mist grotendeels op. Ook dan zijn er wolkenvelden en schijnt alleen plaatselijk even de zon. Het noordoosten maakt kans op een beetje neerslag en de temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het noorden en westen. In het zuidoosten liggen de maxima rond 2 graden.

In de avond maakt niet alleen het noorden, maar Twente en de Achterhoek kans op een bui. De temperatuur daalt in het binnenland naar het vriespunt en plaatselijk kan het glad worden en er is kans op dichte mistbanken. In de nacht vriest het in het binnenland 1-2 graden en dicht bij zee kan de temperatuur net boven het vriespunt blijven. Ook dan is er in het (noord)oosten kans op winterse neerslag.

Dinsdag kan in de ochtend in het oosten een beetje motsneeuw vallen. Vooral in het binnenland is kans op mist. Daarna blijft het droog met wolkenvelden en soms wat zon. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden.

Woensdag begint de dag met wolkenvelden, maar vanuit het zuidwesten klaart het langzaam op. In het noordoosten blijft het ook in de middag overwegend bewolkt. Op veel plaatsen wordt het 2 of 4 graden.

Donderdag en vrijdag is het vrij zonnig winterweer. In de nacht en vroege ochtend vriest het 2-5 graden. Donderdag is het in de middag 3 tot 5 graden, maar vrijdag kan het met 4 tot 7 graden wat warmer worden.

In het weekend neemt de bewolking toe en is er kans op een beetje neerslag. De laatste dagen van januari stijgt de temperatuur ruim boven de normale waarde van bijna 6 graden. Er zijn berekeningen die 10-12 graden aangeven. Er is dan vrij veel bewolking, met regelmatig regen en daarbij kunnen we een stevigere zuidwestenwind verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen