Big five in Groene Hart

Nieuwkoop – Het Groene Hart heeft straks ook een big five als het aan de recreatieondernemers ligt. Er is een nieuwe recreatie-route.

in-gesprek

Ondernemers vieren de nieuwe wandel- fiets- en vaarroutes door de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude (Foto van bijeenkomst 23 november in Langeraar)

Routes met namen als Molenvaart, Hutspotroute of The big five van het Groene Hart, moeten in de toekomst meer recreanten naar de regio trekken. Met nieuwe routes voor wandelaars, fietsers en sloepen hopen  ondernemers  Zoeterwoude en de Rijn- en Veenstreek aantrekkelijker te maken voor een dagtripje. Veertig ondernemers legden tijdens een bijeenkomst op 23 november in Langeraar de basis voor deze zogenoemde belevingsroutes. Begin februari 2017 moeten de routes in gebruik worden genomen.
Kaas, molens en bloemen
Het idee voor de belevingsroutes is ontstaan als antwoord op de vraag hoe de regio aantrekkelijker kan worden gemaakt voor recreanten. Een regio vol met oer-Hollandse iconen zoals kaas, molens, bloemen en vergezichten over polders  en plassen. Nederland kent jaarlijks miljoenen recreanten, maar profiteert de regionale ondernemer  daar wel voldoende van?
Wandelknooppuntennetwerk
Samen met professionals gaan de ondernemers aan de slag om de belevingsroutes te ontwikkelen zodat de routes in februari daadwerkelijk kunnen worden gebruikt. Tegelijkertijd wordt ook het nieuwe wandelknooppuntennetwerk geopend. Met dit netwerk,  mede gefinancierd door de provincie, wordt deze regio ook speciaal voor de wandelaar ontsloten.
Aansluiten
Ondernemers die willen aansluiten of in een collectief met anderen al bezig zijn om toeristische producten te ontwikkelen en mee willen doen, kunnen contact opnemen met de deelnemende   gemeenten (Zoeterwoude, Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop).