Blessure? Bezoek het sportspreekuur

Nieuwkoop – Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid begint 5 september met een speciaal, gratis, sportspreekuur voor sporters met een blessure.

sportspreekuur

Op de dinsdagavond van 18 – 19 uur kun je als sporter gewoon binnenlopen op de Vijverhof 1 in Nieuwkoop en staan de sportfysiotherapeuten van de praktijk voor je klaar om de blessure te beoordelen en je van advies te dienen over hoe daarmee om te gaan.

Bij Bakker & De Vos zijn een drietal sportfysiotherapeuten werkzaam te weten Mark de Vos, Kim van der Pijl, beiden afgestudeerd op Master niveau en Linda Hoogendoorn die nog in opleiding is hiervoor. Deze sportfysiotherapeuten hebben ruime ervaring in de behandeling van sporters en, door hun eigen sportervaring, kunnen ze zich ook goed verplaatsen in de positie van de geblesseerde sporter.

Het spreekuur is zowel geschikt voor sporters met een recent opgelopen blessure als voor meer chronische klachten die maar niet over gaan. Bij acute blessures is het zinvol om te weten wat er aan de hand is , hoe lang het gaat duren en hoe je er het beste mee om kunt gaan en bij chronische blessures is het soms zinvol uit te zoeken waardoor het probleem niet over gaat. In het laatste geval wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeuten van het centrum.

Tenslotte hebben de sportfysiotherapeuten “korte lijnen” met de huisartsen en verschillende specialisten in de regio en dat maakt dat sporters soms eerder bij de specialist terecht kunnen. Uiteraard geldt dit met name bij de wat ernstiger blessures.

Dus sportblessure? Blijf er niet mee doortobben! De specialisten van Bakker & De Vos staan voor je klaar.