Boek over Nieuwkoopse veteranen

Nieuwkoop – ‘Je vraagt jezelf af: ‘Waarom knallen ze op ons?’, als je nog nooit iemand kwaad hebt gedaan.’ Zomaar een citaat van één van de 23 veteranen uit de gemeente Nieuwkoop, die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek ‘Veteranen uit de gemeente Nieuwkoop – Acht decennia aan oorlogen en vredesmissies’.

Op 3 mei 2018 verschijnt het nieuwe, 104 pagina’s dikke boek, ‘Veteranen uit de gemeente Nieuwkoop’. Met interviews en foto’s van maar liefst 23 veteranen, die zich de afgelopen acht decennia hebben ingezet voor oorlogs- en vredesmissies.

De geïnterviewde veteranen zijn actief geweest in talloze oorlogen en vredesmissies; van de tweede wereldoorlog tot en met de uitzendingen naar Mali. Joep Derksen van de stichting Zinsnede heeft hen allemaal persoonlijk gesproken en hun verhalen vereeuwigd in dit boek. Zonder uitzondering praten de 22 mannen en één vrouw openhartig over hun belevenissen, twijfels en inzichten van hun uitzendingen. En hoe hun verblijf in verre landen als Nederlands-Indië, Nieuw Guinea, Libanon, Israël, Joegoslavië, Afghanistan, Irak en Mali is geweest.

Het eerste exemplaar van het boek ‘Veteranen uit de gemeente Nieuwkoop’ wordt donderdag 3 mei overhandigd aan burgemeester Frans Buijserd.