Bondscoach triatlon en “El Plassico” bij De Kale Kenners

Aanstaande vrijdag 16 november vanaf 19.00 uur gaan De Kale Kenners alweer hun vijfde uitzending in van het derde seizoen. Centraal in het eerste uur staat de wedstrijd Nieuwkoop tegen NSV ’46. Beide trainers zijn voor deze gelegenheid uitgenodigd.

De wedstrijd Nieuwkoop-NSV ’46 kent een lange geschiedenis. De plassendorpen speelden voorheen als zondagvereniging tegen elkaar, maar enkele jaren geleden maakten beiden de overstap naar de zaterdag. Nieuwkoop wist zich op te werken vanuit de vierde klasse naar de tweede klasse, maar moest vorig seizoen noodgedwongen de stap terug maken. NSV ’46 kwam voor de tweede keer in haar historie vorig seizoen uit de vierde klasse, maar dit seizoen wil het nog niet vlotten met de Noordenaren. De overeenkomst van deze twee clubs is dat zij beiden vorige week werden uitgeschakeld in de beker door een aansprekende tegenstander, waardoor zij nu de focus vooral op de competitie kunnen richten.

In het tweede uur is er aandacht voor een sport die wij al eerder hebben behandeld, maar dan met een andere gast. In de jaren negentig, toen de sport aan populariteit begon te winnen, was deze atleet meer dan succesvol en met grote regelmaat. Tegenwoordig is hij bondscoach en als hij zijn praktijkbagage kan overbrengen naar zijn selectie, dan ligt er een mooie toekomst voor deze sport(ers) in het verschiet.

We hebben het over triatlon. Rik van Trigt is door de heren uitgenodigd om eens uitgebreid stil te staan bij deze prachtige sport. In 1997 zette Van Trigt (toen militair sportinstructeur van beroep) een punt achter zijn sportcarrière. Vanaf januari 2003 is hij docent op het opleidingscentrum voor militaire sportinstructeurs. Een man die altijd met zijn sport bezig is geweest en een enorme drive heeft om het maximale uit zichzelf en uit zijn triatleten te halen. En dus een gast die wij meer dan graag verwelkomen in ons programma.

De Kale Kenners zijn te beluisteren op RTV Hollands Midden via 107.4 FM in de ether, voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop via de kabel op 103.4 FM, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 1918 (radiokanaal) alsmede via de website www.rtvhollandsmidden.nl Graag tot dan!

Meer over: ,