Borstreconstructie live op tv

Regio – Bij Omroep MAX (op NPO 1) is woensdag 1 november om 21.25 uur Operatie Live te zien.  Een operatie vanuit het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

antonius zknhuis
De operatie die tijdens de uitzending centraal staat is een borstreconstructie met eigen weefsel. Plastisch chirurgen Erik Zonnevylle en Philip Juten voeren  de operatie uit. Oncologisch chirurgen Ron Koelemij en Annemiek Doeksen geven uitleg aan het publiek en de kijkers over deze bijzondere operatie vanuit de centrale hal van het ziekenhuis.
De operatie begint al eerder op de dag en bestaat uit twee delen: de verwijdering van het borstklierweefsel en een reconstructie van de borst met eigen weefsel uit de buikwand. Het eerste deel van de operatie, dat wordt uitgevoerd door oncologisch chirurg Ron Koelemij, zal overdag worden opgenomen. Het tweede deel, de reconstructie van de borst, is live te zien tijdens de uitzending.

Het St. Antonius Ziekenhuis werkte al eerder mee aan Operatie Live. In 2010 werd de allereerste Operatie Live (een openhartoperatie) vanuit het St. Antonius Ziekenhuis uitgezonden.