Boulesbaan, kerstboom en huurhuizen

Langeraar – Het nieuwbouwproject Quadrant is 6 december in kerstsfeer geopend.  Wethouder Elkhuizen opende samen met de Dorpsraad Rondom de Plassen het nieuwbouwproject Quadrant in de wijk Vivero Langeraar door het ontsteken van de lichtjes in een zeven meter hoge kerstboom op het binnenterrein.

kersboom langeraar

Vlnr: Harry Otto (Dorpsraad Rondom de Plassen), mevrouw H.W. Touw (huurder) en G. Elkhuizen (wethouder gemeente Nieuwkoop) (Foto Van der Vaart Fotografie)

De gemeente Nieuwkoop en Woondiensten Aarwoude hebben zich de afgelopen periode ingezet om extra sociale huurwoningen te bouwen in de dorpen. Quadrant is daarvan het eerste project en is inmiddels volledig bewoond.

Quadrant bestaat uit 28 levensloopgeschikte sociale huurwoningen. Alle woningen hebben de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer op de begane grond. Daardoor zijn de woningen ook geschikt voor senioren en mensen die slecht ter been zijn. Zittende huurders van Woondiensten Aarwoude kregen voorrang op de nieuwe woningen, waardoor er grote doorstroming ontstond. Maar liefst 26 van de 28 nieuwe woningen zijn inmiddels betrokken door doorstromers. De 26 vrijkomende huurwoningen werden verhuurd aan onder andere starters uit Langeraar. Op deze manier vonden veel woningzoekenden een nieuwe woning.

Een wens van de bewoners was een Jeu de Boules baan. Deze is inmiddels aangelegd en de wethouder sprak de hoop uit dat de nieuwe bewoners veel woon- en speelplezier mogen hebben.

Na afloop van de openingshandeling waren er voor alle huurders en genodigden glühwein en erwtensoep om weer warm te worden.