Brandweer blust brand in Ambroziolaan

Nieuwveen – De vrijwillige brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag (24/11) om 01.40 uur uitgerukt naar een brand in de Ambroziolaan.

brand nvn

(Foto: BRW NVN)

Voertuigen van de kazernes Nieuwveen en Alphen aan den Rijn werden opgeroepen voor een gebouwbrand in een woning aan de Ambroziolaan te Nieuwveen. Een passant had de brand gemeld.
Ter plaatse trof men een uitslaande brand aan in een garagebox naast een woning in de Nieuwveense Ambroziolaan. In de garage stond een auto geparkeerd, die ook in brand stond. Met enkele waterstralen en de inzet van de 2163 met hogedruk schuim werd de brand bedwongen. In de woning werden CO-metingen verricht, omdat er enkele ruiten gesprongen waren en er rook in de woning was gekomen.
Nadat de auto buiten was gezet en er enkele sloopwerkzaamheden gedaan waren, kon de brand goed afgeblust worden. Het redvoertuig van de brandweer (de 2252) werd niet ingezet.
De woning werd na de nabluswerkzaamheden overgedragen aan de bewoners. Er zijn geen gewonden gevallen, de oorzaak van de brand is onbekend.