Brandweer in actie

Nieuwkoop – De leden van de vrijwillige brandweer zijn de afgelopen dagen drie keer voor verschillende zaken in actie gekomen.

Dinsdag 6 maart werd de brandweer gealarmeerd voor het afhijsen van een patiënt. In de Kerkstraat te Nieuwveen stond de ambulance ter plaatse en er moest een zieke vanaf de 1e etage naar beneden gehaald worden. Naast het voertuig van kazerne Nieuwveen (de 2130) was ook de ladderwagen uit kazerne Alphen aan den Rijn opgeroepen. Gezamenlijk is de patiënt naar beneden gehaald en overgedragen aan de ambulance. De politie heeft ook geholpen om de de Kerkstraat even af te sluiten voor het verkeer.
Vandaag is de brandweer van kazerne Nieuwkoop op pad geweest om een vreemde lucht bij de Kolfbaan in de kern Nieuwkoop te detecteren. Er zijn geen verdere meldingen gedaan.

Om 10.23 uur is de Nieuwveense ploeg naar een dier in nood geweest. Er zat een vogel vast in de schoorsteen van een woning aan de Ruigekade in Vrouwenakker. (zie foto) De vogel is van bovenaf met behulp van een haak naar boven gehaald en weer losgelaten.