Brandweer ook sterk in survival

Nieuwveen – Brandweerlieden van kazerne Nieuwveen hebben zaterdag 9 september zeer succesvol meegedaan aan de Brandweersurvival 2017 in Nieuwerbrug aan den Rijn.

brw survival

Brandweer op survival in Nieuwerbrug (foto BRW NVN)

Onder de naam “Fire Dragons” moest het team verschillende opdrachten vervullen. Ondanks het regenachtige begin en een flinke onweersbui in de middag, was het een prachtige dag. Maar de illusie om droog te blijven kan je op deze dag sowieso vergeten.
Na de start werd in 2 routes de survival doorlopen in en rond Nieuwerbrug aan den Rijn. De spellen bestonden onder andere uit landen zoeken op het buitenterrein van een bedrijf, kanoën, varen in combinatie met touwladder klimmen, het woord “brandweer” uitzagen uit een paar balken, een lego-auto bouwen terwijl de bouwinstructie moest worden doorgegeven met de portofoon, blindemannetje lopen met een kaasdrager, voetbalspel, enz. Het laatste onderdeel was in de kazerne van Nieuwerbrug en was een eetproef. Onder andere gefrituurde krekels, meelwormen en stierenballen stonden op het menu …..

Na een zeer geslaagde dag, volgde de prijsuitreiking en het Nieuwveense team mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.
Op haar eigen website bedankt kazerne Nieuwveen het personeel en vrijwilligers van Brandweer Nieuwerbrug voor deze mooie en gezellige dag!