Brent Pieterse wint ook de 7-loop

Zevenhoven – Brent Pieterse is na zijn zeges in Ter Aar (Oranjeloop), Nieuwkoop (halve marathon), ook winnaar geworden van de 7-loop in Zevenhoven.

Remko en Brent

Brent Pieterse (r) wint ook na de Oranjeloop en de halve marathon ook de 7-loop, voor Remko Vleerlaag (l) Foto: 2016 facebook 7-loop!

Gemakkelijk ging het allemaal echter niet, Said Kanfaoui uit Gouda stoof uit de startblokken en had na 2 kilometer afstand genomen van Brent Pieterse en Remco Vleerlaag. Ter hoogte van Het Noordse Dorp liep Brent Pieterse het gat met Said dicht, tegelijkertijd liep Pieterse weg van Vleerlaag.

Said Kanfaoui had duidelijk met zijn krachten gesmeten, nabij de Kromme Mijdrecht werd de Gouwenaar ook achterhaald door Vleerlaag. De Alphenaar deed dat met een dusdanige snelheid dat hij zelfs Pieterse tot op 15 seconden naderde.

Even werd het spannend, maar ook niet meer dan dat. Een tempoversnelling van Pieterse maakte aan alle onzekerheid een einde. Met Pieterse op één en Vleerlaag op twee betekende dat een zelfde podium, voor wat betreft de eerste twee plaatsen, als de halve marathon in Nieuwkoop.

Bij de dames zegevierde Carla van Rooijen uit Uithoorn.

Artikel bron: 7-loop facebook