Brrrr …… kkkkk…oud

Regio – Komende dagen is er meer bewolking en blijft het overdag lokaal vriezen. Woensdag is het erg koud met overdag 1-3 graden vorst en een bijtende oostenwind. Schrale troost is dat er ook nog wel een zonnetje is.

Vandaag, maandag, begint de dag zonnig, later in de ochtend en aan het begin van de middag ontstaan verspreid over het land stapelwolken. De middagtemperatuur ligt rond het vriespunt en in de noordoostelijke helft van het land blijft het op verschillende plaatsen vriezen. In de nacht naar dinsdag vriest het matig bijna overal minima van -5 tot -8 graden.

Dinsdag bestaat het weerbeeld in de ochtend uit zonnige perioden en stapelwolken. De bewolking neemt geleidelijk toe en daarmee ook de kans op een lokaal sneeuwbuitje. Opnieuw ligt de middagtemperatuur onder het vriespunt met in het noordoosten en oosten lichte vorst. In de avond daalt de temperatuur naar -4 tot -8 graden.

Woensdag wordt een bijzonder koude winterdag. In de vroege ochtend vriest het 5-8 graden in de kustprovincies en in het binnenland tot wel -8 tot -11 graden. De oostelijke wind is matig en bijzonder koud. Het wordt wel zonnig, maar door de koude wind wordt het niet warmer dan -1 tot -3 graden. Gevoelstemperaturen liggen nog veel lager, dus extra dikke jas aan.

Donderdag lijkt op de woensdag, maar later op de dag ontstaan enkele wolkenvelden en is in het zuiden een kleine kans op een sneeuwbui. De middagtemperatuur ligt rond of net onder het vriespunt. De oostenwind blijft venijnig koud.

De dagen daarna is er meer bewolking en stijgt de kans op neerslag. In eerste instantie zullen dit enkele (lichte) sneeuwbuien zijn. In het weekend stijgt de temperatuur naar 1-6 graden en is er kans op (natte) sneeuw en regen. Vooral in het noordoosten kan de kou blijven hangen met temperaturen dicht bij het vriespunt. In de nacht blijft het vriezen en de kans op gladheid neemt toe.
Bron: weeronline