Bruisende Langeraarse Braderie

Langeraar – De jaarlijkse braderie van Langeraar wordt zaterdag 9 september gehouden. Er zijn maar liefst 150 stands.

braderie

Vele nieuwe standhouders staan te trappelen om u kennis te laten maken met hun producten. Er zijn luchtkussens, je kunt paardrijden. Bij het podium bij het kerkplein zijn er dansoptredens en Langeraarse bingo. Dit jaar ook rondvaart op de Langeraarse plas in samenwerking met historische vereniging.

Dorps barbecue

Ook dit jaar organiseren het braderie-comité in samenwerking met Partycentrum Parola een unieke dorpsbarbecue. Na afloop van de braderie om 17 uur wordt er bij Parola een Mega Barbecue aangestoken waarvan iedereen kan mee eten. Natuurlijk is er ook een muzikale omlijsting, de band Three – Third zal het publiek muzikaal verwennen. Kaarten voor deze dorpsbarbecue zijn te verkrijgen bij de Gemakswinkel en Parola

Open monumentendag

Op 9 september is het tevens Open Monumentendag en daarom staan de deuren van de H. Adrianuskerk weer wagenwijd open. Het orgel (uit 1875) wordt bespeeld. In de expositieruimte zijn voorwerpen uitgestald die normaal in de kluis worden opgeborgen. Zeker de moeite waard om ze te bezichtigen. Voor de kinderen is er een fotospeurtocht en kunnen ze een kleurplaat inkleuren.  Mocht u een wandeling willen maken in het Adrianusbos dan zijn vrijwilligers aanwezig die u het een en ander kunnen uitleggen over het onderhoud en aanplant van het bos.