Buslijn 370 rijdt nog minstens 2 jaar

Nieuwkoop – Veel inwoners maken gebruik van buslijn 370. Een aantrekkelijke en snelle verbinding naar Schiphol, die nog 2 jaar in stand wordt gehouden.

buslijn

Eerder dit jaar heeft Arriva echter aangegeven dat een aantal van de reisproducten niet kostendekkend is. Arriva wil deze reisproducten daarom met ingang van december dit jaar vervangen voor het Regio abonnement. Voor een aantal reizigers betekent dit echter een forse prijsverhoging.
De heer Koeleman, frequent gebruiker van buslijn 370 en inwoner uit Ter Aar, gebruikt het Arriva Dalvrij reisproduct. Hij is een van de reizigers die nadeel heeft van het voornemen van Arriva. Daarom trok hij aan de bel bij het college en vooral ook bij medereizigers. De heer Koeleman diende bij de provincie Zuid-Holland een petitie in met maar liefst 180 handtekeningen. Ook wethouder Elkhuizen heeft vragen gesteld bij de Provincie over deze plotselinge en forse tariefverhoging. Door de petitie en bestuurlijke vragen, heeft de Provincie nu met Arriva afgesproken, dat gebruikers van de bestaande producten deze producten nog twee jaar mogen verlengen. Zo krijgen de reizigers de mogelijkheid om te wennen aan de nieuwe situatie en aangepaste tarieven.

Voor vragen over het Regio abonnement kunt u terecht bij de provincie Zuid-Holland, de heer Bus, via e-mail m.bus@pzh.nl.