CDA met nieuwe gezichten

Nieuwkoop – Het Christen Democratisch Appèl (CDA) heeft maandag het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Kees Egberts wordt lijsttrekker.

CDA team

Vlnr: Leon Zoet, Oana Popa, Brent Wijshijer, Antoinette Ingwersen, Kees Egberts en Henk Bakker.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 is er bij alle politiek partijen al veel werk verzet. Intern is bij CDA Nieuwkoop hard gewerkt aan een nieuw verkiezingsprogramma en maandag 27 november konden de leden daar groen licht voor geven.

Op een paar opmerkingen na, gebeurde dat ook.

Fractie

Het samenstellen van de kandidatenlijst is door een vertrouwenscommissie gedaan en het bestuur legde het voorstel voor aan de vergadering. De aanwezigen hadden er weinig moeite mee, dat Kees Egberts de lijsttrekker wordt. In zijn kielzog staat Antoinette Ingwersen en dat is voor veel CDA kiezers wellicht een nieuwe naam. Antoinette is echtgenote van voormalig CDA voorzitter Alex Maclean. Ingwersen staat als nummer 2 op de lijst, maar ook als wethouderskandidaat. Ingwersen heeft veel bestuurlijke en leidinggevende ervaring, ze studeerde politicologie in Amsterdam is onder andere hoofd van de politie academie geweest.

Op plaats 3 staat Leon Zoet (zittend raadslid) en op 4 Oana Popa (momenteel fractieassistent). Brent Wijshijer hoopt zijn fractieassistent-ervaring te kunnen omzetten naar een raadslidmaatschap en als zesde staat Henk Bakker op de lijst.

Een paar bekende CDA-gezichten verdwijnen dus van het politieke toneel. Arie van Wijk staat nog wel op plaats 10, maar is duidelijk. ‘Ik draag het CDA een warm hart toe en wil graag stemmen trekken, maar zal niet meer in de raad gaan zitten, zelfs niet als ik daar met voorkeursstemmen voor gekozen zou worden.’