CDA test kandidaten

Nieuwkoop – De politieke partijen zijn druk bezig om leden te werven en eventuele kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA doet dat o.a. met een test.

cda test

Op de CDA website is te lezen:

Wij zijn voor de komende periode op zoek naar enthousiaste en betrokken raadsleden. Zet jij je graag in voor jouw buurt en omgeving? Dat zijn wij op zoek naar jou!

Weet je het nog niet helemaal zeker? Dan hebben wij speciaal voor jou een hele korte test gemaakt om binnen 5 minuten uit te vinden of jij geschikt bent om raadslid te worden.

Klik hier om de test te starten! http://www.cdanieuwkoop.nl/

Vervolgens dient men een aantal vragen te beantwoorden en en daaruit volgt een samenvatting. Wie in de middenmoot eindigt, is welkom.

0-19 punten: Het verbaast ons al als je dit nog leest, want waarschijnlijk ben je al lang afgehaakt. Maatschappelijke betrokkenheid is niks voor jou, laat staan dat je invreet in een dossier. Kortom: maximaliseer je databundel, verleng je abonnementen op Netflix, HBO en PatheThuis en de mazzel. Doe ons wel één lol: ga in ieder geval stemmen op 21 maart 2018.

20-40 punten: Jij staat weloverwogen en misschien zelfs wel nuchter in het leven. Maar als je echt onrecht ziet, kan je ook heel vasthoudend zijn. Wij maken graag kennis met je, want je bent wat ons betreft geslaagd voor de test. En precies op tijd voor de selectieprocedure bij je lokale afdeling. Laat hier je naam, email en woonplaats achter, dan nemen we contact met je op. Gewoon ter kennismaking en oriëntatie. Je zit dan nog nergens aan vast. Maar je hebt wel de belangrijkste stap gezet om te starten met een politieke carrière: je interesse bekend maken!

40 punten of meer: Jij gaat er helemaal voor. Good for you, maar wat ons betreft is het beter als je een eigen partij opricht, want jij neemt het allemaal iets te serieus. Wij zoeken meer een teamspeler

Overigens is de test niet helemaal iets nieuws, want MPN deed het al eerder bij voorgaande verkiezingen