CDA: Zet in op vuurwerkshows

Nieuwkoop – In de afgelopen jaren is het aantal vuurwerkshows in Nederland sterk toegenomen. In Nieuwveen was één van de eerste georganiseerde vuurwerkshows. Het CDA wil deze lijn nu doorzetten.

CDA raadslid Arie van Wijk: “Er is op dit moment veel overlast als het gaat om illegaal vuurwerk en steeds krachtiger consumentenvuurwerk. Daarom moet de gemeente veel meer doen om georganiseerde vuurwerkshows te organiseren”.

In de kern Nieuwveen is er al een paar jaar een georganiseerde vuurwerkshow. Dit is ontstaan uit een initiatief vanuit de jongeren en is daarna verder ondersteund door de gemeente. Hierdoor is de overlast, maar ook het aantal ongevallen sterk afgenomen. Volgens van Wijk is dit een heel mooi voorbeeld: “Nieuwveen laat zien dat een georganiseerde vuurwerkshow heel goed kan. Het is geweldig om te zien hoe de inwoners van Nieuwveen zich hiervoor inzetten. Dit zou de gemeente in veel meer kernen moeten doen.”

Het organiseren van meer vuurwerkshows heeft burgemeester Buijserd al eerder voorgesteld. In zijn speech op de Nieuwjaarsreceptie van 2017 gaf de Burgemeester aan dat “collectief vuurwerk de toekomst is”, waar men geleidelijk aan naar toe zou kunnen gaan. Het CDA vraagt zich af welke inspanningen de gemeente tot nu toe heeft gedaan en wat de doelen voor volgend jaar zijn.