CDA: Zorg voor een snelle oplossing !Triggr

Ter Aar – Vorige week kwam het bericht uit dat !Triggr uit het voormalig Rabobank pand in Ter Aar moet vertrekken. Naar aanleiding van het artikel in het AD heeft het CDA vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

In het pand aan de Aardamseweg zit ook de zeer succesvolle Escape Room van de organisatie, en die blijkt zeer kostbaar om te verplaatsen. Hoewel de stichting voor een deel al is verhuisd naar het pand aan de Aardamseweg, is er nog een vaste oplossing voor de huisvesting.

Brent Wijshijer (kandidaat raadslid voor het CDA): “We zien de enorme positieve kracht van !Triggr en dat mag niet verloren gaan. Daarom willen wij dat het College van B&W gaat zoeken naar een vaste locatie voor !Triggr. Wat ons betreft kan dit heel goed het pand aan de Aardamseweg zijn”. Volgens Wijshijer moet de gemeente er alles aan doen om de organisatie blijvend te ondersteunen.

In een reactie gaf !Triggr aan druk op zoek te zijn naar een vast onderkomen. De zoektocht is erg lastig, aangezien de kas van de stichting een hoge huur niet toelaat. Volgens het CDA is dit juist een reden waarom de gemeente hierin moet ondersteunen.