Code Oranje

Op diverse gebieden wordt gewerkt met kleur coderingen. Hierbij waarschuwen code Oranje en code Rood ons voor ernstige situaties.

Good old bles

Bij weersverwachtingen is code Oranje synoniem met stormachtige wind. Bij filemeldingen is code Oranje het signaal om alleen gepland op weg te gaan waarbij rekening gehouden wordt met aanzienlijke vertragingen.

Ook Burri’s uit het land hebben hun code Oranje ingevoerd. Zij zijn van mening dat het gemeentelijke bestuur in zwaar weer zit. Daarmee doelen ze op het functioneren van de gemeenteraad. Kennelijk zijn ze als voorzitter van de Raad niet meer in staat om de besluitvorming in goede banen te leiden.

Zegt dit nu iets over de gemeenteraad of zegt dit iets over de kwaliteiten van de Burri?

Maar zonder deze discussie met de gemeenteraad aan te gaan hebben de Burri’s alvast een manifest ondertekend. Hierin pleiten ze ervoor om de raadslieden buitenspel te zetten.

Dit laatste komt mij wel goed uit. Geen gezwam meer in de ruimte. Geen vergoeding meer voor lieden die alleen maar achter de tafel zitten om bij stemming een hand op te steken. Geen verkiezingen meer. Kijk eens wat een geld en energie wordt bespaard.

Het testament voor de bestaande situatie kan opgemaakt worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Burri de lokale notaris gevraagd heeft om hem te helpen. Nu maar hopen dat de verdeling van de boedel goed vastgelegd wordt. Menig (familie-)ruzie ontstaat bij het openen en in uitvoering brengen van een testament.

Nog een advies aan de Burri van Raarmeer; Zorg er voor dat in het testament geen vermelding plaatsvindt van de naam van

Good Old Bles