Collectanten nodig in Nieuwkoop

Regio – Het Nationaal MS Fonds houdt van 20 t/m 25 november de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

ms fonds

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Wil jij dat mensen met MS zich beter voelen door jou?
Om de jaarlijkse collecte nog succesvoller te maken, zijn we op zoek naar nieuwe collectanten in de Gemeente Nieuwkoop. Wij zoeken mensen in Langeraar, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noorden, Papenveer, Woerdense Verlaat en Zevenhoven.
Een avondje collecteren kost maar 2 uur van je tijd.

Collecte-coördinator Ellen Vermeer uit Nieuwkoop kan alle hulp gebruiken: “Er zijn zo’n 17.000 Nederlanders met MS. De afgelopen jaren heb ik gelopen voor MS, alleen al in de straat waar ik liep waren drie personen met MS. MS is een rotziekte. Hoe meer mensen meehelpen met de collecte hoe groter de kans dat we MS in de toekomst kunnen genezen.”

Kijk op de website www.mscollecte.nl voor meer informatie en meld je snel aan. Aanmelden kan bij Ellen Vermeer via vermeerellen@yahoo.com of via 06-42904290.